Onmisbaar: Jannie

Jannie,
pakt katjes niet zonder handschoenen aan

“Ik wilde wat betekenen voor dieren die hulp nodig hebben of die in een vervelende situatie terecht gekomen zijn. Zo moesten we een keer een stuk of acht verwaarloosde katten vangen in een smerige caravan. Overal zag ik katten, onder de bank en in de kastjes. Geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Overal lag viezigheid, uitwerpselen, brokjes, kerstkransjes en waterbakjes. En de lucht die er hing… Dat zal ik nooit vergeten. Gelukkig wordt er nu goed voor de katjes gezorgd. Een hele opluchting.”

Jannie werkt bij de dierenambulance als bijrijdster. Ze haalt naast het helpen van de dieren ook voldoening uit het regelen van allerlei zaken op de ambulance: ritadministratie, telefonisch contact met de centrale, chippen van dieren en de promotie van de dierenambulance. “We hebben de donateursboekjes ook in de ambulance. Die geven we aan elke melder. We vragen dan of ze ons ook financieel willen steunen door donateur te worden en het formulier achter in het boekje in te vullen en op te sturen. Zo proberen we ook mensen bewust te maken dat we er zijn. Ons telefoonnummer wordt steeds bekender.”

Jannie is wel altijd wat gespannen als ze in een nieuwe situatie terecht komt. Helemaal niet erg. Hiervan leer je ook weer. “Toch wel een beetje bang misschien als ik tegenover een grote, kwade hond sta. Dat is even wat anders dan dat kleine hondje dat ik zelf heb.”