Onmisbaar: Lucie

Lucie,
een manusje van alles.

“Ik ben begonnen als bijrijdster op de ambulance, zoals alle vrijwilligers. Als bijrijdster kun je het vak het beste leren. De chauffeur rijdt namelijk al langer en weet bij de meeste meldingen wel wat er precies moet gebeuren. Samen leer je elke rit toch weer het nodige en weet je de meldingen tot een goed einde te brengen. Ritten zie ik niet als iets moeilijks of zo, maar meer als een uitdaging.”

Lucie is inmiddels van alle markten thuis bij de dierenambulance. Bijrijdster als ze ergens in kan vallen. Ze is inmiddels helemaal ingeburgerd in het dierenambulancewerk en is bij toerbeurt een week centralist tijdens de dagdiensten van ’s morgen acht uur tot ’s avonds acht uur. Daarnaast rijdt ze ook regelmatig als chauffeur in de dierenambulance.

“Je maakt van alles mee, het is nooit saai. Natuurlijk zijn er rustige dagen en dagen dat de ambulance de ene melding na de andere rijdt, maar dat houdt het werk leuk. Bang aangelegd ben ik niet. Dus of ik nu voor een lief klein poesje de weg op moet of voor een roofvogel, het is mij om het even.”

Lucie denkt dat sommige mensen niet echt weten wat er allemaal bij de dierenambulance gebeurt en wat de vrijwilligers allemaal doen. Ze hoopt dat nog meer mensen geïnteresseerd raken in het doen en laten van de dierenambulance. Lucie deelt de Facebookberichten van ons dus zoveel mogelijk.