Onmisbaar: Michel

Michel,
dierenvriend ten voeten uit.

“De relatie tussen mij en alle dieren kan ik rustig optimaal noemen. Zodra ik bij een dier in de buurt kom is er een klik. Ik voel me goed bij dieren en dieren voelen zich op hun gemak bij mij. Dat is een voordeel voor het werk bij de dierenambulance. Het moeilijkst bij de dierenambulance vond ik de eerste keer dat we een overleden hond bij de eigenaar moesten ophalen om het dier te vervoeren naar het crematorium. De emotie die zoiets teweeg brengt bij het baasje… Dat is iets waarmee je moet leren omgaan.”

Als bijrijder op de ambulance haalt Michel de meeste voldoening uit meldingen waar hij echt het verschil kan maken tussen leven en dood. Hij heeft zich op eigen initiatief ingeschreven voor de opleiding professionele dierverzorging. En natuurlijk heeft hij de cursus dieren-EHBO en de cursus van Rijkswaterstaat gevolgd.

“Je moet altijd best veel doen als bijrijder. Het valt ook niet mee om tijdens het rijden de administratie bij te houden. Ik hoop dat ze mijn hanenpoten kunnen lezen om de rittenformulieren.”

Michel deelt graag bijzondere ambulance-inzet op Facebook met bekenden. “Ik hou natuurlijk wel rekening met de privacy van mensen.” Hij wil voor de zomer graag nog even aandacht schenken aan de warmte: “Nooit en te nimmer een huisdier opsluiten in de auto, vooral niet in de zomer want dit gaat uw huisdier absoluut niet overleven!”