Onmisbaar: Sandra

Sandra,
tussen katten en kippen

Omdat Sandra graag iets wilde betekenen voor anderen en zij een grote dierenvriend is, is ze al een tijdje bijrijdster op de Dierenambulance. “Dieren die verdwaald, ziek of gewond zijn, hebben onze hulp hard nodig.”

Het rijden op de ambulance geeft Sandra veel voldoening met name uit de momenten dat ze een gewond dier de noodzakelijke zorg kan bieden en helemaal als ze weet dat het dier het uiteindelijk gered heeft. En dan natuurlijk ook het veilig thuisbrengen van vermiste dieren maakt haar dienst weer goed.

“Het moeilijkste zijn de emoties die met dit werk gepaard gaan. Zoals een net doodgereden kat ophalen en daarna naar haar thuis terugbrengen. Een kat die net dood is voelt namelijk nog levend aan, hij is nog warm en zacht. Dat vind ik altijd wel even slikken. De eigenaar van deze kat woonde een straat verderop. Toen we bij hem aanbelden kwam er een flinke gespierde kerel naar buiten die stond te huilen bij zijn overleden kat. Op dat moment kon ik het ook even niet droog houden.”

Dat Sandra een dierenliefhebster is blijkt wel uit haar ‘veestapel’. Ze heeft twee poezen, Lotje en Kacela. Lotje is een echte jager. Daarnaast heeft ze nog vier kippen rondwandelen in een hoek van de tuin. Twee kippen zijn geredde legkippen en de twee andere zijn achterblijvertjes van de kippenverkoper: de laatste tien kippen kreeg hij niet verkocht. “Die geven ons nu dagelijks verse eitjes.” Tussendoor heeft ze ook nog een kip gehad die de Dierenambulance heeft gered uit het bos en nooit is opgehaald door de eigenaar. Die heeft heerlijk haar oude dag bij Sandra en haar gezin gesleten.

Sandra vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen van de Dierenambulance weten. Helaas zijn er nog steeds mensen die niet weten dat de Dierenambulance bestaat. Ook weten mensen vaak niet dat de Dierenambulance ook voor een gewonde vogel of konijn komt, en niet alleen voor huisdieren.

Het advies van Sandra is: “Zorg goed voor de dieren om u heen. Zelfs voor zo’n klein eekhoorntje als op de foto. Ze hebben geen stem en hebben zorgzame mensen nodig om ze te helpen als er wat met ze mis is.”