Project kattenhalsbandje

Kattenhalsbandje

 

 

 

 

 

 

NIEUW: een rood halsbandje voor katten met de tekst Dierenambulance.

Indien uw eigen kat thuis komt met een rood halsbandje van de Dierenambulance om z’n nek, bel ons dan alstublieft op 06 – 55 79 78 50. Wij zijn namelijk door een bezorgde melder bij deze kat geroepen, omdat de kat zich gedraagt alsof hij/zij geen thuis heeft. Wij hebben het dier gecontroleerd op het hebben van een chip of andere identificatie en dit niet gevonden.

Gezien de kenmerken van het gedrag en uiterlijk van de kat, vermoeden wij dat deze kat niet echt een zwerfdier is. Daarom hebben wij deze potentiële zwerver een halsbandje omgedaan en vervolgens  weer losgelaten om zo te proberen in contact te komen met de mogelijke eigenaar. Mocht er binnen een week geen resultaat zijn en wij opnieuw een melding krijgen, dan zullen wij deze kat alsnog naar dierenasiel De Ark in Harderwijk brengen.

Het komt vaak voor dat katten om aandacht en/of eten in de buurt gaan bedelen. Het is daarom van groot belang dat uw kat niet zonder identificatie op stap gaat. Het beste is om bij uw kat (door een dierenarts voor een gering bedrag) eenmalig een chip te laten inbrengen, aangezien halsbandjes en naamkokertjes vaak verloren worden. Door uw dier te chippen helpt u voorkomen dat uw kat zoekraakt of onnodig verblijft in een asiel, met alle kosten die daarbij voor uw rekening komen. Ook wanneer uw dier iets overkomt zullen wij u via de chip snel op de hoogte kunnen stellen. Het is hierbij wel van belang dat het chipnummer goed geregistreerd staat en bij verhuizing aangepast wordt. Zie voor meer informatie de website:  www.chipnummer.nl of vraag het uw dierenarts.

Mocht er dan toch nog iets mis gaan, dan wijzen wij u  op de mogelijkheid van het laten registreren van vermiste en gevonden dieren bij Amivedi. Zie hiervoor de website: www.amivedi.nl of bel: 088 – 006 46 13.

Wij hopen met deze nieuwe dienstverlening te voorkomen dat wij uw kat onnodig met de Dierenambulance naar het asiel brengen en hopen zo kosten voor u en stress bij uw kat te kunnen vermijden.

Werkt u mee om bij thuiskomst van uw kat met een rood bandje van de Dierenambulance ons even te bellen. Dus: 06-55797850. Dank voor uw medewerking.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Hondenhobby, Van Hout Grafisch Compleet en Domesticasa Dierverzorging.